Onze vernieuwde CUBE

De Quooker is pas echt compleet met een CUBE. Hiermee geeft een Quooker-kraan naast koud, warm en kokend, ook gekoeld en bruisend water. Allemaal uit één en dezelfde kraan. De vernieuwde CUBE voorziet nu nog meer in de behoefte van de consument vanwege de volgende toevoegingen en wijzigingen:

 • Hoger volume
  Je tapt vier keer zoveel gekoeld water onder de 10 graden; circa 10 tot 12 glazen van 200 ml.
 • Compacter
  De CUBE is nog compacter met een hoogte van 500 mm bij een breedte van 153 mm.
 • Lichter
  De CUBE weegt nog maar circa 12 KG.
 • Interactief display
  De CUBE heeft een interactief display dat onder meer aangeeft hoeveel bruis je nog kunt tappen.
 • Twee bruisgraadniveaus
  Je kunt uit twee bruisgraadniveaus kiezen; dezelfde sterkte als de huidige CUBE en een zachter niveau met minder bubbels.
 • Verhoogd debiet
  De waterstroom voor het gekoeld water is verhoogd.
 • Magnetische voet CO2-cilinder
  De CO2-cilinder wordt in een magnetische voet tegen de CUBE aan geplaatst waardoor deze niet om kan vallen.

Documentatie

Technische verbeteringen

De CUBE wordt aangesloten op de koudwaterleiding en de Quooker-kraan. Onderstaand installatie-overzicht is van een Flex kraan met COMBI+ reservoir. In de documentatie downloadt je ook de installatie-overzichten met een PRO3-reservoir en COMBI-reservoir.

 • Het reservoir werkt op 220-240 V
 • De CUBE heeft een lager stand-by verbruik van circa 5 W.
 • De CUBE koelt efficiënter waardoor de CUBE minder warmte afgeeft.
 • De afkoeltijd is verminderd naar circa 30 minuten.

Filter

Kraanwater is een waardevolle en beschermende hulpbron. De waterkwaliteit in Nederland vereist niet dat de CUBE met een filter gebruikt wordt. Mocht je de CUBE toch willen uitrusten met een filter, dan is deze beschikbaar. Het filter bestaat uit active carbon en hollow fiber en optimaliseert de smaak en geur van het water. Een filter gaat 12 maanden mee. Wanneer op het display gekozen is om het filter te activeren, zal de CUBE een akoestisch signaal afgeven, wanneer het filter moet worden vervangen. Dit wordt ook weergegeven op het display van de CUBE. Consumenten kunnen dit filter eenvoudig bestellen in onze webshop.

Het display op de CUBE

Aan de voorkant van de CUBE bevindt zich het display. Deze vind je in de rode kap. Je activeert het door in het midden van het display te drukken, het display zal dan oplichten. Er zijn drie knoppen waarmee het display eenvoudig te bedienen is.

Bij het eerste gebruik zal de CUBE een opstartproces doorlopen. Het reservoir ontlucht het systeem, vult het koud- en bruisendwaterreservoir en koelt het inkomende water af. Ook word je gevraagd om tijdens dit opstartproces je land en taal te kiezen.

Als de CUBE in werking is, kun je in één oogopslag zien hoeveel bruiswater je nog kunt tappen tot de CO2-cilinder leeg is. Je activeert het display door in het midden op het display te drukken. Met de pijlen links en rechts ga je door het menu, om een optie te selecteren druk je in het midden van het display.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via cube@quooker.nl