Alex en Janneke draaien supersnel een mooie maaltijd in elkaar

Janneke van der Velden (36) en Alexandre Meunier (40) toverden twee hoge lokalen in een oud schoolgebouw om tot hun droomhuis. Kleine Jules (2) heeft een heel schoolplein tot zijn beschikking. Een Quooker Fusion biedt uitkomst op drukke dagen. 

Surinaamse toko’s, avondwinkels, shoarmazaken, claxonerende auto’s, trams. De hectiek van de grote stad is vlakbij, maar lijkt ver weg zodra je door de schoolpoort komt, die bij Janneke en Alex als entrée dient. Er hangt een opvallende rust. ‘Heerlijk,’ vindt Janneke, die helemaal niet zo nodig in de stad hoeft te wonen, maar dat omwille van werk – zij is architect, Alex werkt als analist bij Shell - toch doet. ‘Ik hou van stedelijkheid, hoor. Van de rauwe randjes en de dynamiek. Maar op het platteland zou ik ook prima aarden, ik ben het liefst in de natuur.’

Jullie hebben een Quooker Fusion. Hoe bevalt die?

‘Heel goed. We hadden eerst een fluitketeltje, want uit esthetische overwegingen wilde ik geen waterkoker. Heel charmant allemaal, maar het duurde tien minuten voor je een kopje thee had. Dat sloeg ik ‘s ochtends in alle hectiek dan maar over. Sinds we een Quooker hebben, drink ik weer thee bij mijn boterhammen! En ook doordeweeks, ‘s avonds, als Jules moe thuiskomt na een dag op de crèche, is het fijn als je snel een pasta op tafel kunt toveren. Want wachten tot een pan met twee liter water kookt is geen pretje.’

Wat wordt er zoal bereid in jullie keuken?

‘Doordeweek maak ik typische studentenhuispasta’s. Maar bij gelegenheid serveer ik met liefde een aantal gangen op een mooi gedekte tafel. Alex heeft de Italiaanse touch. Hij kan met heel weinig ingrediënten iets bijzonders in elkaar draaien. En sinds die Quooker gaat dat ook nog eens supersnel. Het is daarmee al net als met een bad of met centrale verwarming, die we nu ook voor het eerst hebben. Als je het eenmaal gewend bent, kun je nooit meer terug. Een vriendin, die al jaren zweert bij haar Quooker, had me al gewaarschuwd voor dat effect.’