Production development manager Vincent de Leeuw

Hij studeerde werkbouwtuigkunde aan de TU in Delft, toen Vincent de Leeuw via een tech talent pool bij Quooker terecht kwam. Wat begon met een vakantiejob werd een bijbaan, de bijbaan werd een carrière.  

‘De ervaring die ik opdeed, compenseerde de studievertraging die ik opliep.’

‘De studie werktuigbouwkunde is nogal theoretisch. Ik miste de verbinding met de techniek in de praktijk. Daarom was het voor mij erg fijn om tijdens mijn master twee dagen in de week bij Quooker te zijn,’ vertelt Vincent de Leeuw over wat begon als een bijbaantje. ‘Ik begon met het maken van technische tekeningen, maar mocht al snel mee-ontwerpen en bouwen aan machines. Het maakte het studeren leuker: ik kreeg gevoel bij de theorie die ik tot me nam.

Vincent werkte bij Quooker met hart en ziel aan de doorontwikkeling van de balgketel. Eerst werkte hij aan machines voor het 7 liter-reservoir, later stapte hij over naar het 3 liter-reservoir. Sinds hij na zijn afstuderen van ons een baan aangeboden kreeg als production development manager, is hij daar niet meer mee gestopt.

Terugkijkend vindt Vincent dat zijn bijbaan bij Quooker hem op een grote voorsprong heeft gezet. ‘Doordat ik tijdens mijn master twee dagen per week bij Quooker werkte, liep ik enige studievertraging op. Maar de ervaring die ik opdeed, compenseerde die ruimschoots. Van die hard machinebouw leer je zoveel, dat pikte ik maar mooi mee. Een machine wordt niet in een paar weken gebouwd. Om het hele proces mee te maken, te leren wat er allemaal bij komt kijken en welke problemen zich kunnen aandienen, moet je het hele proces doorlopen. Ik vond het een verrijking dat te kunnen doen tíjdens het studeren. Ik heb er nu, in mijn werk, nog altijd profijt van.’ 

Vincents ambitie is om met Quooker toe te groeien naar een machinefabriek die feilloos loopt, waar we zonder problemen produceren en door ontwikkelen. ‘Omdat de processen bij Quooker niet in beton gegoten zijn, krijg je veel vrijheid om zelf oplossingen te bedenken voor problemen die zich voordoen. Er is nog ontzettend veel te verbeteren bij Quooker, dat maakt het zo leuk en uitdagend om hier te werken. Bovendien werken er fijne mensen, die een goeie technische discussies niet schuwen.’