Kantinemedewerkster Luz

Luz Woudstra is kantinemedewerkster, en dus schoonmaker, afwasser en kantinejuffrouw in één. Er is geen medewerker die haar naam niet kent.

Luz begint haar dag met een wandeling. Met haar karretje loopt ze alle pantries en vergaderruimtes langs. ‘Het is het leukste moment van de dag. Iedereen kent me, zwaait of glimlacht. Ook de mensen van wie ik de naam eigenlijk niet weet.’ Luz zet overal een verse kan koffie neer en een goede voorraad kopjes, suiker, melk en theezakjes. Als dat gedaan is, bereid ze het lunchbuffet voor. Brood, beleg en altijd verse salades en soep, die haar collega Tanja zelf maakt. Om half één luncht de productie-afdeling (80 man!), een half uur later komen de kantoormedewerkers. Terwijl haar collega’s eten, drinken en praten, staat kantinemedewerkster Luz bij de afwas.

‘Bij Quooker heeft iedereen een half uur lunchpauze. Dat moet een goed half uur zijn. Ik kijk goed naar de mensen bij het lunchbuffet en probeer te zien wat ze nodig hebben, voordat ze erom kunnen vragen. Als ze hun bord naar de afwas komen brengen en zeggen dat het weer hartstikke lekker was, voel ik me blij. Ik wil dat ze met een glimlach en een volle maag weer aan het werk kunnen.’