Specialist mechatronica Anthony

Op de afdeling engineering & automation is specialist mechatronica Anthony Kok dag in, dag uit bezig met het bedenken van nieuwe machines. Allemaal om de Quooker-fabriek nog beter te laten werken.

‘Ik heb altijd al uitvinder willen worden'

Het bureau van specialist mechatronica Anthony ligt altijd vol. Nadenken en schetsen doet hij het best tussen de machine-onderdelen, samples en rondslingerende Lego-autootjes. Een simpel krabbeltje op papier kan het begin zijn van een nieuwe uitvinding, waardoor onze Quookers nóg beter worden. Zo heeft hij de formeergastester bedacht. ‘Dat is een machine die controleert of onze ketels lekdicht zijn. Hij vult ze met formeergas en door middel van een electronische ‘neus’, snuffelt ‘ie naar lekjes.’ Anthony ontwierp ook de ketelisolatietester en hij verbeterde onze slangtules. Alles gebeurt in teamverband, de afdeling engineering & automation is twaalf man sterk.

Anthony heeft heel zijn leven al uitvinder willen worden. ‘Het verhaal van het ontstaan van de Quooker is heel mooi, zo had ik het mij ook voorgesteld.’ In zijn vrije tijd kookt hij graag. ‘Dat is ook een soort uitvinden. Een combinatie van wetenschap en creativiteit, van onderzoeken en testen. Ja, ik heb ook een Quooker thuis. Superhandig bij het koken. Ik ontdek steeds meer dingen die ik ermee kan. Als je bijvoorbeeld vlees hebt gebakken in een pan zonder anti-aanbaklaag, moet je hem even onder de Quooker houden. Door het kokend water laat het korstje op de bodem los en krijg je heerlijke jus. En ik gebruik hem ook voor het schillen van pompoen. In grote stukken snijden, even onder de Quooker houden en je trekt de schil er zo af.’