Moet ik mijn Quooker uitzetten als ik op vakantie ga? Algemeen

Het is voordeliger om de Quooker uit te zetten als je langer dan een week op vakantie gaat, net als dat je de stekker van de televisie uit het stopcontact haalt. Je bespaart hiermee ongeveer 5 cent per dag. Uitzetten gaat eenvoudig met de schakelaar in de vorm van een 'Q' aan de bovenzijde van het reservoir. Bij de oudere reservoirs zit er rechts aan de achterkant van de kap, naast het LED-snoertje, een schakelaar. Als je weer thuis bent is het verstandig om de Quooker, voor dat je hem weer gebruikt, een minuutje door te laten stromen om het systeem te ontluchten.

Tijdens een langere vakantie heeft het water een tijdje stilgestaan in je woning. Stilstaand water beïnvloedt de kwaliteit van het drinkwater. Als je bij terugkomst de Quooker weer aan zet, adviseren wij om de kraan en het reservoir eerst goed door te spoelen. (Tip: Vang dit water op met een emmer en gebruik het bijvoorbeeld om plantjes water te geven of om je fiets een grondige poetsbeurt te geven.).

Zet een minuut lang de kokendwaterstraal aan tegelijkertijd met wat mengwater via de hendel, om het reservoir en slangen even goed door te spoelen. Door deze handeling zal het reservoir zich vervolgens opnieuw vullen met vers water. Het ongeveer 20 minuten duren voordat je weer optimaal gebruik kunt maken van jouw Quooker.

Hetzelfde geldt voor de CUBE. Bij thuiskomst is het van belang de beide waterstromen (gekoeld en bruisend) goed door te spoelen.