Moet ik mijn Quooker uitzetten als ik op vakantie ga? Algemeen

Het is voordeliger om de Quooker uit te zetten als je langer dan een week op vakantie gaat. Je bespaart hiermee ongeveer 5 cent per dag. Uitzetten gaat eenvoudig met de schakelaar in de vorm van een 'Q' aan de bovenzijde van het reservoir. Bij de oudere reservoirs zit er rechts aan de achterkant van de kap, naast het LED-snoer, een schakelaar. Als je weer thuis bent is het verstandig om de Quooker, voor dat je hem weer gebruikt, een minuut door te laten stromen om het systeem te ontluchten.

Tijdens een langere vakantie heeft het water een tijd stilgestaan in je woning. Stilstaand water beïnvloedt de kwaliteit van het drinkwater. Als je bij terugkomst de Quooker weer aan zet, adviseren wij om de kraan en het reservoir eerst goed door te spoelen.

Zet een minuut lang de kokendwaterstraal aan tegelijkertijd met wat mengwater via de hendel, om het reservoir goed door te spoelen. Door deze handeling zal het reservoir zich vervolgens opnieuw vullen met vers water. Na 20 minuten is je Quooker weer klaar voor gebruik.

Hetzelfde geldt voor de CUBE. Bij thuiskomst is het van belang de beide waterstromen (gekoeld en bruisend) goed door te spoelen.