Het water uit de Quooker-kraan spettert. Algemeen

Een van de unieke kenmerken van de Quooker-kraan is dat deze een druppelvormige straal heeft. Door de vernevelde straal worden brandwonden voorkomen omdat je je hand hierdoor op tijd kunt terug trekken. Wij adviseren om je glas of pan zo dicht mogelijk bij de uitloop van de kraan te houden wanneer je kokend water tapt. 
Wanneer je het gevoel hebt dat de kraan meer is gaan spetteren kan het helpen om je kraanzeefje, de perlator, te ontkalken. Dit is gemiddeld twee keer per jaar nodig.

Het ontkalken van het kraanzeefje, de perlator, is heel eenvoudig:

  1. Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los (bij de Flex-kraan is dit het uiteinde van de uittrekslang en niet van de metalen uitloop zelf). 
  2. Haal het zeefje uit de huls en leg enkel het zeefje een uur in schoonmaakazijn. Bewaar de zwarte O-ring apart.
  3. Spoel eventuele resterende kalkresten van het zeefje. 
  4. Stop het zeefje weer terug in de huls samen met de zwarte O-ring en draai hem weer op zijn plek.

Mocht bovenstaande de situatie niet verbeteren of ben je van mening dat de kraan nog steeds te erg spettert: neem dan contact op met onze serviceafdeling door het servicecontactformulier in te vullen. Wij zullen dan binnen 2 - 4 werkdagen contact met je opnemen. 

Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (dit nummer kun je terugvinden op een sticker aan de zijkant van het reservoir), zodat wij je snel en accuraat van dienst kunnen zijn.