Energie

Moet ik mijn Quooker-systeem uitzetten als ik op vakantie ga?

Het is voordeliger om het Quooker-reservoir uit te zetten als je langer dan een week op vakantie gaat. Je bespaart op deze manier ongeveer 1,5 kWh per week en het warmteverlies is slechts 10W.
Bij afwezigheid van minimaal twee weken is het aan te raden de CUBE uit te schakelen.

Tijdens een langere vakantie heeft het water enige tijd stilgestaan in je woning. Stilstaand water beïnvloedt de kwaliteit van het drinkwater. Als je bij terugkomst de Quooker weer aan zet, adviseren wij om de kraan en het reservoir door te laten stromen om het systeem te ontluchten.

Zet een minuut lang de kokendwaterstraal aan tegelijkertijd met wat koud mengwater via de hendel, om het reservoir goed door te spoelen. Door deze handeling zal het reservoir zich vervolgens opnieuw vullen met vers water. Na 20 minuten is je Quooker weer klaar voor gebruik.

Wat is het energieverbruik van mijn Quooker-systeem?

Het standby gebruik van een Quooker kokendwaterreservoir is 10 W en een energieverbuik van 0,24 kWh per dag. Dit is nog minder dan bijvoorbeeld het stand-by verbruik van een televisie of router.

De COMBI-reservoirs zijn producten die naast kokend water ook warm water leveren. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding en een warmtegenerator. Doordat de COMBI-reservoirs aan deze eisen voldoen vallen ze in de categorie “boilers” en is het verplicht om ze te labelen. Het PRO3-reservoir levert alleen kokend water. De EU heeft geen energielabel richtlijn opgesteld voor kokendwaterreservoirs en dus kan het PRO3-reservoir niet van een label worden voorzien. Dit reservoir is net zo zuinig als een COMBI-reservoir. De COMBI-reservoirs beschikken over energielabel A in de categorie XXS.

Meer informatie over het energieverbruik van een Quooker-systeem vind je hier

Hoeveel water en energie bespaart een Quooker-systeem?

Hoeveel water en energie je bespaart met een Quooker-systeem verschilt per situatie en huishouden. 
Met behulp van onze bespaarcheck krijg je direct een indicatie wat jouw huishouden verbruikt en wat je met een Quooker-systeem kan besparen.