CUBE

Welke elektravoorzieningen heb ik nodig om een Quooker CUBE te installeren?

De CUBE heeft 230 V spanning nodig en heeft een aansluitwaarde van 100W. Hiervoor dien je een extra stopcontact te hebben in je keukenkastje. Op het moment dat er maar één groep aanwezig is, adviseren wij om een Quooker-energieverdeler aan te schaffen. De energieverdeler kan tussen een keukenapparaat, het Quooker-reservoir en de CUBE geplaatst worden. Hierdoor warmt het Quooker-reservoir niet op als het keukenapparaatzoals een vaatwasser veel vermogen nodig heeft.

Je kunt een energieverdeler bestellen via onze webshop.

Hoe weet ik of de CO₂ cilinder leeg is en hoe vervang ik deze?

Als de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, is de CO₂-cilinder aan vervanging toe. Als de CO₂-cilinder volledig leeg is, komt er geen water meer uit de kraan als je bruisend water tapt.
Je kunt nieuwe CO₂ -cilinders bestellen via de webshop.  

Het vervangen van een CO₂ cilinder doe je als volgt:
1.    Pak de lege aangesloten CO₂-cilinder en fleshouder van de CUBE vast
2.    Houd de fleshouder goed vast en draai de CO₂-cilinder met de klok mee los
3.    Draai de nieuwe fles CO₂-cilinder, tegen de klok in, in de fleshouder. Let op! Zorg dat je de cilinder altijd rechtop houdt. 
4.    Controleer of je weer bruisend water kunt tappen uit de kraan.
5.    Draai nu nogmaals de fles goed in de fleshouder alvorens je deze terugzet bij de CUBE

Klik hier voor een video met uitleg: Hoe vervang ik mijn CO₂ cilinder?

Kan een CUBE aangesloten worden op mijn reeds geïnstalleerde Quooker- systeem?

De Quooker CUBE is enkel te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. 

Enkel reservoirs waarvan het serienummer de letter 'W' bevat of begint met de letter 'R' zijn compatibel met de CUBE. Je kunt het serienummer van jouw reservoir vinden op de sticker aan de zijkant. 
Kranen met een serienummer waarin de letter 'W' voorkomt of waarvan het serienummer begint met de letter 'T' zijn te gebruiken in combinatie met een CUBE. Het serienummer van de kraan wordt vermeld op het labeltje aan het LED-snoer. 

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met onze serviceafdeling.

Wat kost een CO₂- cilinder en waar kan ik deze bestellen?

Via de webshop bestel je eenvoudig een set van vier nieuwe CO₂-cilinders voor €60,- (incl. BTW).

Heeft de Quooker CUBE een filter?

Vanaf november 2021 wordt de CUBE niet meer standaard geleverd met een filter. De waterkwaliteit in Nederland vereist niet dat de CUBE met een filter wordt gebruikt. Mocht je de CUBE toch willen uitrusten met een filter, dan kun je de Active Carbon en Hollow Fiber filter in de webshop bestellen. 

Het filter wordt tussen de koudwaterleiding en de CUBE geïnstalleerd. Het Active Carbon filter zorgt voor een betere waterkwaliteit doordat het onaangename smaken en geuren vermindert. Het Hollow Fiber filter zuivert het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën. Daarnaast verwijdert het ook zanddeeltjes en zwevend stof uit het water. 

Indien je een Quooker CUBE geleverd hebt gekregen vóór december 2021, is deze standaard uitgerust met een Hollow Fiber filter. Met het Hollow Fiber filter worden er nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd.

Wat is een Quooker CUBE?

Met een Quooker CUBE haal je naast direct 100°C kokend water, ook gekoeld en bruisend water uit de Quooker-kraan. De CUBE staat onderin het keukenkastje naast het Quooker-reservoir. De Quooker CUBE is enkel te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Klik hier voor meer informatie over de Quooker CUBE.