Algemeen

Hoe werkt een Quooker-systeem?

Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een reservoir in het keukenkastje. In het reservoir wordt het water op 108°C bewaard. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er vanuit de waterleiding direct nieuw water het reservoir in. De bediening van de kokendwaterkraan kan per kraan verschillen. 

Hoe krijg ik kokend water uit de kraan?  

Alle Quooker-kranen zijn voorzien van een kindveilige bedieningsknop. Door de tegennatuurlijke druk-druk-draai beweging is de kans om de kokendwaterkraan 'per ongeluk' open te draaien zeer klein. Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. Binnen 3 seconden na het eerste gebruik, kun je de kokendwaterfunctie bedienen door de bedieningsknop slechts éénmaal in te drukken en te draaien.

Met kokend water moet je altijd voorzichtig zijn. Gedurende het ontwerpproces is er rekening gehouden met meerdere veiligheidsmaatregelen. Klik hier voor meer informatie. 
Voorkom dat kinderen de kraan als speelgoed gebruiken en laat hen niet zonder toezicht het product bedienen en/of schoonmaken.

Waar vind ik een gebruiksaanwijzing voor mijn Quooker-systeem?

Er wordt een installatiehandleiding met korte gebruiksaanwijzing geleverd in de doos van het Quooker-systeem. Klik hier om naar onze downloadspagina te gaan, in het document 'Tips voor gebruik' vind je meer informatie over jouw Quooker-systeem.

Waar kan ik het serienummer vinden?

Het serienummer van jouw Quooker-systeem kun je terugvinden op een sticker aan de zijkant van het cilindervormige Quooker-reservoir of in de meegeleverde documentatie. Het serienummer van de kraan kun je terugvinden op het plug-stekkertje van de kraan richting het reservoir. 

Klik hier voor afbeeldingen van de locatie van jouw serienummer.

Wat voor soort garantie heb ik?

De garantie dekt 2 jaar na plaatsingsdatum alle fabricage- en materiaalfouten van het hele apparaat. Deze garantie houdt in dat het apparaat kosteloos wordt teruggebracht naar de staat die het apparaat had voordat het defect er was. Functioneert jouw Quooker-systeem niet optimaal? Neem dan direct contact op met onze serviceafdeling via jouw Mijn Quooker account. Zorg ervoor dat je het aankoopbewijs bij de hand hebt en het serienummer is geregisteerd in je account.

In een aantal gevallen is het niet mogelijk om van de garantie gebruik te maken en zal deze dus vervallen. Hier is sprake van wanneer het Quooker-systeem niet volgens onze installatievoorschriften is geïnstalleerd. Ook wanneer het niet huishoudelijk en/of onoordeelkundig wordt gebruikt vervalt de garantie. De gevolgen de voortkomen uit gebrekkig gebruik en/of achterstallig onderhoud vallen niet onder onze garantie. Onder achterstallig onderhoud valt ook extreme verkalking of sterke verontreiniging door externe factoren. Zodra een Quooker-systeem onjuist wordt gedemonteerd of gerepareerd door derden die niet over de juiste kennis en ervaring beschikken, vervalt ook de garantie.

Waar kan ik onderdelen, onderhoudsets en CO₂ cilinders bestellen?

Je kunt een onderhoudsset, CO₂ cilinders en onderdelen bestellen via onze webshop

Hulp nodig om het juiste product te kiezen? Maak dan gebruik van onze zelfservice.

Heeft een Quooker-systeem een filter?

Een Quooker-reservoir is uitgerust met een HiTAC® (High Temperature Activated Carbon) waterfilter. Water dat door dit actieve koolfilter gaat, laat alle onzuiverheden achter op het filter. Chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen, die de smaak van water ongunstig kunnen beïnvloeden, worden hiermee uit het water gehaald. Een beetje fijnproever merkt meteen het verschil!