CUBE: voor gekoeld en bruisend water 

Met de CUBE geniet je in een handomdraai van een glas tintelend fris water of maak je de lekkerste limonades en cocktails. Zo haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gekoeld water.

Gekoeld en bruisend water

Een glas tintelfris bruiswater, aanmaaklimonade, mocktail of cocktail. De lekkerste zomerdrankjes maak je met je Quooker, als je hem uitbreidt met een Quooker CUBE. Hiermee tap je, naast 100°C kokend, warm en koud water, ook gekoeld en bruisend water direct uit je kraan. Dat betekent: de hele dag lekker koel water bij de hand, zonder gesjouw met plastic waterflessen. Dat is makkelijk, en ook beter voor het milieu.

Bespaar water met de CUBE

Als je graag bruiswater uit flessen drinkt, ken je het wel: als de fles een tijdje open staat, verdwijnt de prik. Het overgebleven water doe je weg. Met een Quooker CUBE ben je verzekerd van altijd verse prik. Want met de CUBE tap je zowel gekoeld als bruisend water direct uit je Quooker-kraan. Eén CO₂-cilinder (een koolzuurfles) is goed voor wel 60 liter bruiswater!

Hoe werkt een Quooker-systeem met CUBE?

Elke Quooker-kraan die na 2018 is geproduceerd kan worden uitgebreid met een CUBE. De CUBE is een gekoeldwaterreservoir, dat naast je Quooker-reservoir in het keukenkastje komt te staan. Daaraan gekoppeld zit een CO₂-cilinder (koolzuurfles), die ervoor zorgt dat je zo'n 60 liter bruiswater uit je kraan kunt tappen. Wanneer deze cilinder leeg is, bestel je eenvoudig een nieuwe set via onze webshop.

Om bruisend water te krijgen, druk en draai je één keer aan de bedieningsknop aan je kraan. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houd je de draaiknop iets langer vast voordat je draait, dan komt er gekoeld water uit de kraan.

Blijf zuinig met energie

Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeldwaterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 5W stand by-verlies is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

Specificaties

Quooker CubeQuooker Cube
Reservoir hoogte500 mm
Reservoir breedte223 mm, 153 mm excl. CO₂-cilinder
Reservoir diepte340 mm, 270 mm excl. CO₂-cilinder
Afkoeltijd30 min
Spanning220 - 240 V
Vermogen100 W
Stand-by verbruik5 W
Capaciteit gekoeld water2,4 liter/min
Capaciteit bruisend water2 liter/min
Type waterfilter (optioneel)Active Carbon en Hollow Fiber filter