Toepassingen

Voor je gekookte eitje in de ochtend. De karaf bruisend water bij het eten. Het kopje thee voor het slapengaan. Een Quooker-kraan is de hele dag bijzonder handig. Ontdek de toepassingen.

Je zult er versteld van staan hoe vaak je op een dag kokend water nodig hebt. Je komt uit bed, en dan? Koffie. Of thee. Een zachtgekookt eitje misschien zelfs, als je er tijd voor hebt. En heb je kleine kinderen? Dan moet er babymelk of een papje worden gemaakt, en de flesjes daarna gesteriliseerd. Weer: kokend water.

Gedurende de dag volgen verschillende koffie- en theemomenten, maar ook huishoudelijke klusjes waar je kokend water voor gebruikt. Het schoonmaken van die aangekoekte koekenpan, bijvoorbeeld. Het ontvetten van een kandelaar. 

Tegen een uur of vier krijg je zin in iets hartigs. Een instant soep of noodles bereiden is met een Quooker zo gepiept. Dan is het etenstijd. Van een Marokkaanse couscous tot de piepers voor een oerhollandse stamppot: voor bijna alle gerechten die we in de keuken bereiden, heb je kokend water nodig. Voor het koken van pasta, aardappelen en rijst. Voor het aanmaken van je bouillon. Maar ook voor het ontvellen van tomaten, blancheren van spinazie, wellen van rozijnen en het pocheren van vis. En wat dacht je van het voorverwarmen van de borden? En het afspoelen van de mixerhaken?

Stel dat je al die momenten géén waterkoker hoeft te vullen met een geschatte hoeveelheid water en níet hoefde te wachten tot het water kookt. Dat scheelt ontzettend veel tijd. Tijd waarin je alvast je groenten kunt snijden. Of een glas wijn kunt inschenken.

En dan zijn er nog de bijzondere momenten, waarop de Quooker zich onmisbaar maakt in iedere keuken. Het zaterdagse ontbijt met je geliefde, die zo van een gepocheerd eitje houdt en een verse slow coffee, maar niet van lang wachten. De momenten waarop je je hongerige baby stil krijgt met melk die in een paar seconden klaar is. Het kinderfeestje, waarop je vijftien kinderen blij maakt met broodjes knakworst. Het familie-etentje, waarbij er grote pannen spaghetti bolognese doorheen gaan. Maar ook: die spaarzame avond die je helemaal voor jezelf alleen hebt, met een grote pot thee op de bank.

Met een Quooker is het kokende water er meteen. En dat brengt het een beetje rust in huis. Op dagen dat je de nieuwste Otto Lenghi-receptuur uitprobeert op vrienden. Maar vooral ook op dagen die worden bepaald door werk, school, sport en clubjes. Want er is eigenlijk geen dag waarop je níet iets beters hebt te doen dan wachten tot je water kookt.

Vind een dealer

Een Quooker-systeem kun je kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij jou in de buurt. 

Welke Quooker-kraan past bij jou?

Wil je alleen kokend water kunnen tappen, of ook koud en warm, koel bruisend en gefilterd water? Bekijk alle modellen in onze collectie.