Snelle zomerijsthee

Groene thee met bruiswater & salie, bosbessen en citroen

  • 2 zakjes groene thee
  • 5 takjes salie
  • 100 g blauwe bessen
  • ½ citroen in plakjes of partjes
  • honing of agavesiroop
  • ijsblokjes

Hibiscus-kaneelthee met bruiswater & sinaasappel

  • 20 g hibiscusthee
  • 1 kaneelstokje
  • honing of ahornsiroop
  • ½ sinaasappel in plakjes of partjes
  • ijsblokjes

Instructies

  • Zet van 125 ml kokend water met de theezakjes heel sterke groene thee. Doe er 2 gekneusde salietakjes bij en laat ± 20 min. afkoelen en intrekken. Zoet evt. met honing naar smaak voor een limonade. Doe in een kan samen met de blauwe bessen, de rest van de salie en citroen en vul aan met ± 750 ml bruisend water en ijsblokjes
  • Zet van 125 ml kokend water met de hibiscusthee heel sterke thee. Doe het kaneelstokje erbij en laat ± 20 min. afkoelen en intrekken. Zoet evt. naar smaak met honing voor een limonade. Doe in een kan met de sinaasappel en vul aan met ± 750 ml bruiswater en ijsklontjes.