Schoonmaakinstructies

Quooker-kraan schoonmaken

Je wilt er voor zorgen dat je kraan hygiënisch gereinigd is. Elke finish vraagt om een eigen behandeling. Hoe houd je jouw gekozen kraan het beste schoon?

Chroom, roestvrij staal, nikkel glans en goud

Je kunt jouw Quooker-kraan in chroom, roestvrij staal, nikkel glans of goud het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een zachte doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Droog de kraan na gebruik af om kalkvlekken te voorkomen.

Messing patina

Gebruik alleen warm water en een zacht schoonmaakdoekje om jouw Quooker-kraan messing patina schoon te maken. Gebruik geen (alcoholhoudende) schoonmaakmiddelen, deze tasten de finish aan. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken. Wil je je kraan extra bescherming geven? Smeer hem eens per 3 tot 6 maanden in met een laagje bijenwas.

Zwart

Ook de zwarte Quooker-kraan blijft op zijn mooist als je alleen warm water en een zacht schoonmaakdoekje gebruikt om hem schoon te maken. Droog de kraan na gebruik af om kalkvlekken te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met een koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

Let op: wij raden het ten zeerste af om bij alle Quooker-kranen gebruik te maken van andere schoonmaakmiddelen zoals antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn of schuursponsjes. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten. Tevens kunnen dit soort schoonmaakmiddelen, als ze onder de Quooker-knop komen, leiden tot verstoringen in de kraan.