Retourproces lege CO₂-cilinders

De CO₂-cilinders zijn eigendom van Quooker B.V. Met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing voor de klant zullen lege cilinders worden hergebruikt. De gebruikte lege CO₂-cilinders dienen per set van vier stuks te worden geretourneerd. Retourzendingen van 1 lege cilinder worden niet geaccepteerd of verwerkt door Quooker.

De CUBE filter hoeft niet geretourneerd te worden.

Met iedere bestelling van een set CO₂-cilinders wordt automatisch een retoursticker meegestuurd. Je kunt de retoursticker terugvinden aan de achterkant van het verzendlabel. 

Stap 1: retour voorbereiden

Met iedere bestelling van een set CO₂-cilinders wordt automatisch een retoursticker meegestuurd. Je kunt de retoursticker terugvinden aan de achterkant van het verzendlabel. Een retourlabel is eenmalig geldig.
Heb je geen retoursticker ontvangen of is deze niet meer geldig? Download dan het retourlabel via het besteloverzicht in jouw Mijn Quooker-account.

Stap 2: pakket versturen

Je kunt de verzenddoos gebruiken om de set van 4 lege cilinders kosteloos aan ons te retourneren.

Plak jouw persoonlijke retoursticker duidelijk zichtbaar op de doos van de cilinders.
Retourzendingen waar geen retournummer en/of gegevens op worden vermeld kunnen niet worden verwerkt in ons systeem.

Geef het pakket af bij een PostNL-pakketpunt of aan de bezorger van PostNL, zodat zij het pakket kosteloos aan ons retourneren. Vraag altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed.

Stap 3: bevestiging retourzending

Zodra wij de 4 lege cilinders hebben ontvangen, ontvang je automatisch een e-mail met een bevestiging van jouw retourzending.

Bewaar het verzendbewijs goed, totdat je een email hebt ontvangen met een bevestiging. Heb je na 2 weken nog geen bericht ontvangen? Stuur dan een mail naar webshop@quooker.nl

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over het retourproces? Stuur dan een e-mail naar webshop@quooker.nl

Extra set bestellen

Bij de installatie van jouw Quooker CUBE wordt er standaard één CO₂-cilinder meegeleverd. Wij raden je aan om via onze webshop direct een complete set van 4 CO₂-cilinders te bestellen, zodat je altijd voldoende voorraad hebt. Op deze manier heb je dus altijd 5 cilinders van ons in je bezit. Zodra je de laatste volle CO₂-cilinder in gebruik neemt, kun je via onze webshop een nieuwe set van 4 CO₂-cilinders bestellen.

Met een nieuwe set cilinders wordt er automatisch een retoursticker meegestuurd. Je kunt jouw persoonlijke retoursticker terugvinden achter het verzendlabel op het pakket. Retourneren is volledig kosteloos. 

Verbruik en kosten

Het verbruik is per persoon verschillend. Het kan dus voorkomen dat je wel een jaar doet met een set cilinders. Zodra je je tweede online bestelling hebt geplaatst, weten wij dat wij op korte termijn een retourzending mogen verwachten van een complete set van 4 lege cilinders.

Indien lege cilinders niet, niet per complete set van vier stuks of in beschadigde of onbruikbare vorm worden geretourneerd, zullen er kosten in rekening worden gebracht om de waarde van de lege cilinders te compenseren.

Automatische herinneringen per email

Op het moment dat je een bestelling van een set CO₂-cilinders plaatst via onze webshop, wordt er automatisch een retourzending aangemaakt in ons systeem. Bij een tweede bestelling verwachten wij binnen 30 dagen een retourzending van een set lege cilinders van de vorige bestelling. Ons systeem controleert het aantal openstaande retourzendingen met het aantal bestellingen dat een set CO₂-cilinders bevat. Als dit verschil hoger is dan 2 ontvang je automatisch een herinnering per email. Om deze reden adviseren wij iedereen om niet onnodig een extra set op voorhand te bestellen.
Voor zakelijke klanten is er een andere regeling. Heb je een geldige reden waarom jij meerdere sets cilinders in je bezit hebt, dan kun je reageren op de herinnering die je per email hebt ontvangen.