Retourneren

CO₂-cilinders blijven eigendom van Quooker
De CO₂-cilinders zijn eigendom van Quooker International BV. Met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing voor de klant zullen lege cilinders worden hergebruikt. De gebruikte lege CO₂-cilinders dienen per set van vier stuks te worden geretourneerd. Dit is geheel kosteloos. Hier kan de (retour)verpakking en retoursticker voor worden gebruikt.
Het verbruik is per persoon verschillend. Het kan dus voorkomen dat je wel een jaar doet met een set cilinders. Zodra je je tweede online bestelling hebt geplaatst, weten wij dat wij op korte termijn een retourzending mogen verwachten van een complete set van 4 lege cilinders. 

 

Bestel direct een extra set via onze webshop
Bij de installatie van jouw Quooker CUBE wordt er standaard een CO₂-cilinder meegeleverd. Wij raden je aan om via onze webshop direct een complete set van 4 CO₂-cilinders te bestellen, zodat je altijd voldoende voorraad hebt. Op deze manier heb je dus altijd 5 cilinders van ons in je bezit. Zodra je de laatste volle CO₂-cilinder in gebruik neemt, kun je via onze webshop een nieuwe set van 4 CO₂-cilinders bestellen. Je kunt dan meteen jouw retourzending van een complete set van 4 lege cilinders aanmelden en kosteloos retourneren. 

 

Meegeleverde (retour)verpakking
Je kunt de verzenddoos later gebruiken om de set van 4 lege cilinders kosteloos te retourneren. Retourzendingen van 1 lege cilinder worden niet geaccepteerd of verwerkt door Quooker. 

 

Retourlabel downloaden
Gedurende het bestelproces kun je aangeven of je een complete set van 4 lege cilinders hebt om te retourneren. Dit zal waarschijnlijk pas van toepassing zijn bij jouw tweede bestelling. Aan het einde van je bestelling kun je gemakkelijk een retourlabel downloaden via account > accountoverzicht > bestellingen > retourlabel downloaden
Na het downloaden van het retourlabel is het label nog 90 dagen geldig bij PostNL. Zorg ervoor dat je je lege cilinders binnen deze periode retourneert aan ons hoofdkantoor in Ridderkerk. 

 

Kosteloos retourneren 
Heb je een complete set van 4 lege cilinders in je bezit? Plaats dan een nieuwe bestelling via onze webshop en meld tijdens het bestellen meteen je retourzending aan. 
Na het downloaden van het retourlabel via MijnQuooker heb je vervolgens 90 dagen de tijd om de set van 4 lege CO₂-cilinders kosteloos te retourneren. Print het retourlabel uit en plak deze duidelijk zichtbaar op de meegeleverde verzenddoos. Je kunt het retourpakket afgeven bij een PostNL-pakketpunt bij jou in de buurt. Vraag altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed. Zodra wij de set lege cilinders retour hebben ontvangen en correct hebben verwerkt, ontvang je automatisch een email met een bevestiging van jouw retourzending.

Indien lege cilinders niet, niet per vier stuks of in beschadigde of onbruikbare vorm worden geretourneerd, zal er €40,00 in rekening worden gebracht om de kosten van de lege cilinders te compenseren.

Staat jouw antwoord hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar webshop@quooker.nl.

RetourprocesRetourproces

Herroepingsrecht

Vanaf het moment dat je je bestelling hebt ontvangen, heb je 14 dagen bedenktijd. Tijdens de Bedenktijd zal de klant zorgvuldig omgaan met de CO₂-cilinders en de verpakking. De klant zal de doos met CO₂-cilinders slechts openen en/of uitpakken in de mate die nodig is om de aard en de kenmerken van de CO₂-cilinders vast te stellen. Dit betekent dat de CO₂-cilinders niet mogen worden aangesloten op de Quooker CUBE en dat de (plastic) verzegeling niet verbroken mag worden.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping.

Indien je gebruik maakt van je Herroepingsrecht, vergoedt Quooker de aankoopsom van de CO₂-cilinders binnen veertien dagen nadat de geretourneerde CO₂-cilinders zijnontvangen. De klant draagt de kosten van het terugzenden van de doos met CO₂-cilinders in geval van de uitoefening van het Herroepingsrecht.

 

Staat jouw antwoord hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar webshop@quooker.nl.