Retourneren

Lege cilinders

De CO₂-cilinders zijn eigendom van Quooker International BV. Met oog op duurzaamheid en kostenbesparing voor de klant zullen de cilinders worden hergebruikt. De gebruikte CO₂-cilinders dienen daarom per set van vier stuks te worden geretourneerd aan Quooker. Dit is geheel kosteloos. Indien de gebruikte cilinders niet, niet tijdig of niet per vier stuks of in beschadigde of onbruikbare vorm worden geretourneerd, zal €40,00 boete in rekening worden gebracht.

Het retourneren van je lege cilinders is gratis. Tijdens de bestelling van een set cilinders, kun je aangeven of je een set lege cilinders hebt om te retourneren. Aan het einde van je bestelling kun je een retourlabel downloaden. Met dit retourlabel heb je vervolgens 100 dagen de tijd om de cilinders te retourneren. Print het retourlabel en plak deze op de doos met lege cilinders. Geef vervolgens je retourpakket af bij een PostNL pakketpunt of geef deze mee aan jouw PostNL-pakketbezorger. Zodra de cilinders retour zijn ontvangen door Quooker, wordt dit per e-mail bevestigd.

Herroepingsrecht

Vanaf het moment dat je je bestelling hebt ontvangen, heb je 14 dagen bedenktijd. Tijdens de Bedenktijd zal de klant zorgvuldig omgaan met de CO₂ cilinders en de verpakking. Hij zal de doos met CO₂ cilinders slechts openen en/of uitpakken in de mate die nodig is om de aard en de kenmerken van de CO₂ cilinders vast te stellen. Dit betekent dat de CO₂ cilinders niet mogen worden aangesloten op de Quooker CUBE en dat de (plastic) verzegeling niet verbroken mag worden.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping.

Indien je gebruik maakt van je Herroepingsrecht, vergoedt Quooker de aankoopsom van de CO₂ cilinders binnen veertien dagen nadat zij de geretourneerde CO₂ cilinders heeft ontvangen. De klant draagt de kosten van het terugzenden van de doos met CO₂ cilinders in geval van de uitoefening van het Herroepingsrecht.