Parelcouscoussalade met asperges en harissadressing

In samenwerking met Delicous magazine.

Wat heb je nodig?

lunchgerecht (4 personen)

  • 250 g parelcouscous
  • 1 tl komijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 bos groene asperges
  • 150 g feta
  • blaadjes van 3 takjes munt, fijngesneden + extra om te versieren
  • sap en rasp van ½ (bio)citroen
  • 2-3 tl harissa (of meer/minder naar smaak)
  • 1 bosje platte peterselie, blaadjes fijngehakt + extra om te versieren
  • 200 g radijsjes, in partjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • 100 g taggia olijven, ontpit

Bereidingswijze

Doe de couscous in een pan met een flinke snuf zout en de komijn. Giet er ruim kokend water bij. Kook in ± 12-15 min. gaar. Giet af en schep er de olijfolie door. Laat afkoelen.
Kook de asperges in een laagje kokend water met zout in 3-4 min. net gaar. Spoel koud af, laat afkoelen en snijd in stukken.
Pureer de feta met de helft van de munt in het hakbakje van de staafmixer glad. Meng het citroensap en -rasp met de harissa, de peterselie en de rest van de munt door de couscous. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Schep er ook de asperges, radijsjes en ui door. Schep er de munt-feta op en versier met olijven en extra peterselie.