Aziatische zalm met noedels & sesamspinazie

In samenwerking met Delicious magazine.

Wat heb je nodig?

  • ½ visbouillonblokje
  • 1 stukje verse gember van 5 cm, in dunne plakken
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 100 ml rijstwijn of droge sherry
  • 125 ml sojasaus
  • 2 bosuitjes, in stukken + extra
  • 4 zalmfilets met vel,
  • à 200 g per stuk
  • 300 g sobanoedels of
  • andere noedels
  • 500 g spinazie
  • ½ el sesamolie

Instructies

Doe 300 ml kokend water in een pan waarin de zalmfilets net naast elkaar in passen. Los het bouillonblokje
erin op. Doe de gember, steranijs, het kaneelstokje, rijstwijn, sojasaus en bosuitjes erbij en laat ± 15 min. zachtjes afgedekt trekken. 

Doe dan de vis erbij, zet het vuur uit en laat afgedekt in ± 10 min. garen. Kook intussen de noedels in kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roerbak de spinazie in delen in een grote pan met de sesamolie en breng op smaak met zout.
Neem de vis uit het pocheervocht en serveer met de noedels en de spinazie. Kook eventueel het pocheer-
vocht wat in en geef het erbij. Bestrooi met bosui.