American pancakes met sinaasappel-dadelsalade
In samenwerking met Delicous magazine.
Wat heb je nodig?
Ontbijt (4 personen/± 16 stuks)
- 2 (bio) sinaasappels
- 250 g bloem
- 25 g suiker
- 2½ tl bakpoeder
- 2 grote eieren
- 180 ml karnemelk
- 50 g boter, gesmolten + extra om te bakken
- 120 ml bruisend water
- 3-4 medjool dadels
- 50 g pistachenoten, licht geroosterd
- Dadelsiroop naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 130 °C. Rasp de schil van 1 sinaasappel, snijd de schil van beide sinaasappels er dik af en snijd het vruchtvlees in halve plakjes. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en een flinke snuf zout in een kom.
Klop de eieren los met de sinaasappelrasp, karnemelk en boter. Meng met de droge bestanddelen. Klop er als laatste het bruisende water door en meng goed door. Een paar kleine klontjes is niet erg.
Gebruik 2 grote koekenpannen en bak telkens 3 pancakes in een pan. Smelt wat boter in een pan op halfhoog vuur. Schep telkens een lepel beslag in de pan en bak ± 2½ min. of tot er belletjes aan de bovenkant komen en de randjes droog zijn.
Draai om en bak de andere kant nog ± 2 ½ min. Houd de pannenkoeken losjes afgedekt warm in de oven. Snijd de dadels in stukjes en meng met de sinaasappel.
Stapel de pancakes op schep er het sinaasappelmengsel op, bedruppel met dadelsiroop en bestrooi met de pistachenoten.
