Hoe onderhoud ik een Quooker?

Een Quooker is niet moeilijk te onderhouden. Op het moment dat de waterstraal minder krachtig wordt, duidt dit op kalkaanslag. Hier lees je hoe je dit kunt aanpakken.

Quooker-kraan schoonmaken

Je kunt de kraan het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een vochtige doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken.

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten.


Kraanzeefje ontkalken

Op het moment dat de waterstraal minder sterk wordt kan je dat meestal eenvoudig oplossen door het kraanzeefje (de perlator) van je Quooker-kraan te ontkalken. Dit is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.  Hoe vaak, hangt af van de waterhardheid bij jou in de buurt. Reken op gemiddeld twee keer per jaar. Het is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.

Kalkaanslag in het reservoir

Op het moment dat het Quooker-systeem, nadat het kraanzeefje is schoongemaakt, nog steeds geen optimale waterstraal geeft, adviseren we je om een onderhoudsbeurt uit te voeren. Bel ons eerst even om de situatie te bespreken. Misschien heb je het complete onderhoudspakket nodig, maar wellicht kun je ook volstaan met het vervangen van het HiTAC®-filter in het reservoir.

Wij adviseren je graag op maat, hiervoor hebben wij het serienummer van je Quooker nodig. Alle benodigdheden voor je Quooker onderhoud, kun je bij ons bestellen. Het onderhoudswerk kun je zelf uitvoeren (90% van de Quooker-gebruikers kiest daarvoor), maar ook tegen een meerprijs door een Quooker-monteur laten doen. Je kunt een aanvraag doen door het servicecontactformulier in te vullen. Binnen 2-3 werkdagen nemen we contact met je op.

Via onze serviceshop kun je gemakkelijk de juiste onderhoudsset bestellen op basis van je serienummer.

Snel antwoord op je vraag? Maak dan gebruik van onze handige Quooker Zelfservice

Kosten service-sets

Een filter voor PRO3, COMBI en COMBI+-reservoirs gekocht vanaf 01-2016

(Het serienummer begint met VCF, CCF, CPF, VCW, CCW of CPW)

€30 excl. €8.47 verzendkosten

Service-set voor PRO3-reservoirs gekocht vóór 01-2016

(Het serienummer begint met VC, VCE of VCF)

€100 incl. verzendkosten

Service-set voor COMBI(+)-reservoirs die gekocht zijn vóór 01-2016

(Het serienummer begint met CC, CP, CCE, CPE, CCF of CPF)

€125 incl. verzendkosten

Aan de hand van het serienummer van je reservoir (te vinden op de zijkant) kunnen onze servicemedewerkers je helpen met het bestellen van de juiste set. 

Je kunt een service-set ook gemakkelijk zelf online bestellen via onze serviceshop. Op basis van het serienummer van jouw reservoir selecteren wij de juiste onderhoudsset.

Kosten voor Quooker-diensten

De hieronder genoemde prijzen zijn opgebouwd uit voorrijkosten, arbeidskosten en het gebruik van klein materiaal.

Een onderhoudsbeurt kun je vaak zelf snel en gemakkelijk uitvoeren. Via onze webshop kun je direct de juiste onderhoudsset bestellen. Hulp nodig om het juiste product te kiezen? Maak dan gebruik van onze Zelfservice.

Monteur op locatie €85
Montagekosten kraan + kokendwaterreservoir€200 incl. monteur op locatie
Montagekosten kraan + kokendwaterreservoir + CUBE€275 incl. monteur op locatie
Montagekosten CUBE op reeds geïnstalleerd systeem€160 incl. monteur op locatie
Gat boren in het aanrechtblad€175 incl. monteur op locatie