Hoe onderhoud ik een Quooker-systeem?

Een Quooker-systeem heeft geen preventief onderhoud nodig. Op het moment dat de waterstraal minder krachtig wordt, duidt dit op kalkaanslag. Hier lees je hoe je dit kunt aanpakken.

Kraanzeefje ontkalken

Op het moment dat de waterstraal minder sterk wordt kan je dat meestal eenvoudig oplossen door het kraanzeefje (de perlator) van je Quooker-kraan te ontkalken. Dit is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek. Op het moment dat de Quooker-kraan, nadat het kraanzeefje is schoongemaakt, nog steeds geen optimale waterstraal geeft adviseren we je om een onderhoudsbeurt uit te voeren. 

Kalkaanslag in het reservoir

Wij geven graag advies op maat. Zorg ervoor dat je het serienummer van jouw Quooker-reservoir bij de hand hebt. Via jouw Mijn Quooker-account kun je snel en gemakkelijk een serviceverzoek indienen. Zorg ervoor dat al je Quooker-producten correct geregistreerd zijn zodat onze serviceafdeling inzage heeft in de juiste informatie. Via onze webshop kun je de juiste onderhoudsset voor jouw Quooker-systeem bestellen.


Quooker-kraan schoonmaken

Je kunt de kraan het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een vochtige doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken.

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten.

Kosten service-sets

Via onze webshop kun je gemakkelijk de juiste onderhoudsset bestellen op basis van je serienummer.

Snel antwoord op je vraag? Maak dan gebruik van onze Zelfservice.

Service-set voor PRO3-reservoirs

(Het serienummer begint met SBW3, VBD3, VBE3, VBF3, VBW3, VBW4, VCW4, VCW3, VC, VCE of VCF)

€150 incl. verzendkosten

Service-set voor COMBI(+)-reservoirs

(Het serienummer begint met CC, CP, CCE, CPE, CCF of CPF, CCW of CPW)

€180 incl. verzendkosten

Aan de hand van het serienummer van je reservoir (te vinden op de zijkant) kunnen onze servicemedewerkers je helpen met het bestellen van de juiste set. 

Je kunt een service-set ook gemakkelijk zelf online bestellen via onze webshop. Op basis van het serienummer van jouw reservoir selecteren wij de juiste onderhoudsset.

Service- en montagekosten

De hieronder genoemde prijzen zijn opgebouwd uit voorrijkosten, arbeidskosten en het gebruik van klein materiaal.

Een onderhoudsbeurt kun je vaak zelf snel en gemakkelijk uitvoeren. Via onze webshop kun je direct de juiste onderhoudsset bestellen. Hulp nodig om het juiste product te kiezen? Maak dan gebruik van onze Zelfservice.

Monteur op locatie €110
Installatiekosten PRO 3 + kraan€250 incl. monteur op locatie
Installatiekosten PRO 3 graniet + kraan€275 incl. monteur op locatie
Installatiekosten PRO 3 + kraan + CUBE€300 incl. monteur op locatie
Installatiekosten Twin Taps€300 incl. monteur op locatie
Installatiekosten Fusion/Flex €250 incl. monteur op locatie
Installatiekosten COMBI + kraan€300 incl. monteur op locatie
Installatiekosten COMBI + kraan + CUBE€350 incl. monteur op locatie
Installatiekosten CUBE op reeds geïnstalleerd systeem€110 excl. voorrijkosten
Gat boren in het aanrechtblad€180 incl. monteur op locatie