ART DIRECTOR

Functie
Quooker groeit hard. Een sterke en eigen vormgeving van al onze uitingen draagt bij aan ons succes. Quooker is momenteel op zoek naar een ervaren art director, een artistiek leider die uitblinkt in het ontwerpen en uitwerken van creatieve concepten en talent heeft voor krachtige en onderscheidende visuele communicatie, die bijdraagt aan het internationale succes van het merk Quooker.

Als art director heb jij de volgende taken en verantwoordelijkheden:
- Jij bent verantwoordelijk voor de meest uiteenlopende projecten: van complete campagnes tot het ontwerpen van online middelen.
- Jij werkt mee aan marketing-strategiebepaling, je vertaalt deze strategie naar creatieve en innovatieve concepten en brengt deze tot leven.
- Jij kan goed en helder communiceren en presentaties houden, zowel binnen je team als op directieniveau; je kan goed omgaan met bedrijfsprocessen en maakt je deze snel eigen.
- Jij bent in staat om briefings te doorgronden en om te zetten in sterke concepten.
- Jij kunt campagnes zelfstandig vormgeven, intern verkopen met eigen ideeën en vervolgens uitwerken.
- Quooker houdt van eigenzinnige zorgvuldige sterke vormgeving; jij bewaakt de onderscheidende kwaliteit en blijft deze aanscherpen en actualiseren indien nodig.
- Jij stuurt inhoudelijk en operationeel de studio aan, een creatief team van designers en medewerkers studio. Dit doe je met een hands-on mentaliteit; je werkt zelf mee als hoofdontwerper. Je zoekt indien nodig naar versterking van de studio.
- Je snapt de dynamiek van een groeiend internationaal bedrijf, je voelt je prettig bij een open organisatie, waarin eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap centraal staan.

Functie-eisen
De ideale kandidaat heeft de volgende eigenschappen, opleidingsachtergrond en vaardigheden:

- Talent voor vormgeving, eigenzinnig, zorgvuldig, creatief en fraai.
- Min. 5 jaar vergelijkbare werkervaring bij toonaangevende organisaties.
- Een sterke conceptuele achtergrond en dito portfolio.
- Ruime ervaring met zowel on- als offline communicatie.
- Sterk gevoel voor merkidentiteit en merkconsistentie.
- Werkervaring met het Adobe CC pakket (Indesign, Illustrator, Photoshop etc.) en op de hoogte van ontwikkelingen in het online domein en in UX en UI.
- Goede sociale en leidinggevende vaardigheden.
- Uitstekende presentatievaardigheden, een goed verhaal kunnen vertellen, mensen meenemen in een (ontwerp)proces.
- Inspirerende en volwaardige gesprekspartner voor in- en externe collega's.
- Proactief, verantwoordelijkheid nemen.

Quooker
is een snelgroeiend bedrijf dat zijn uitvinding ‘de kokendwaterkraan’ verkoopt in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland. Quooker blijft nieuwe producten ontwikkelen, en bouwt aan internationale groei, om haar markt steeds weer te vergroten.
Het hoofdkantoor van Quooker is gevestigd in Ridderkerk. Hier werken meer dan 235 mensen aan de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van de Quooker. Daarnaast heeft Quooker kantoren in de landen waar zij actief is.

Afdeling
De art director is leider van de ontwerpstudio, deze studio is onderdeel van de afdeling Marketing & Communications. De art director werkt nauw samen met de marketing & communications director, de marketing
project coördinator en de studio.

Wij bieden.
Dé kans om bij te dragen aan de wereldwijde groei van een succesvol bedrijf met een innovatief kwaliteitsproduct en een open en informele cultuur. Wij bieden - bij voorkeur - een fulltime positie. Quooker biedt goede arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden.

Geïnteresseerd?
Jouw sollicitatie met CV inclusief beeldmateriaal waar je trots op bent, kun je richten aan:
vacatures@quooker.nl
T.a.v. Isabel Salomons
vacatures@quooker.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

VACATURES