09 september 2011

Quooker verbetert de zeeppomp

Quooker lanceert op 18 september a.s. haar nieuwe Nordic zeeppomp. Met deze ontwikkeling laat het bedrijf zien dat ook een zeeppomp nog op een aantal punten verbeterd kon worden. De Nordic zeeppomp completeert het Nordic TwinTaps gamma aan kokend-water-kranen en mengkranen.

Met één hand te bedienen
De door Quooker ontwikkelde zeeppomp is met één hand te bedienen en eenvoudig van bovenaf bij te vullen. De Nordic zeeppomp is de eerste gelagerde zeeppomp ter wereld en is daarnaast voorzien van een volledig metalen binnenwerk. Dit houdt in dat de zeeppomp minder aan slijtage onderhevig is en een lange levensduur dus gegarandeerd is.

Eenheid in design
De Quooker Nordic zeeppomp is ontworpen in de lijn van de Nordic TwinTaps en completeert zo het kranenprogramma. “Met deze zeeppomp hebben we geprobeerd een einde te maken aan de ergernissen die ik persoonlijk ervaar bij  bestaande pompen”, vertelt Niels Peteri, verantwoordelijk voor de productontwikkeling bij Quooker. “We wilden de zeeppomp niet alleen een mooi design geven, maar ook echt vernieuwen en innoveren.  Door ons bijzondere creatieve proces zijn wij hierin, samen met designer Jiri Evenhuis, geweldig geslaagd.”  

Introductie Küchenmeile 2011
De lancering van de Quooker zeeppomp vindt plaatst op de Küchenmeile in Kirchlengern , Duitsland van 18 t/m 22 september (www.artofkitchens.nl). Daarnaast zal de Nordic zeeppomp worden getoond op de Quooker-stand (hal 8, nummer 079) op de Woonbeurs in de RAI in Amsterdam van 24 september t/m 2 oktober (www.woonbeurs.nl).

Historie
De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri. Bij Unilever was hij betrokken bij de ontwikkeling van instant soep en bedacht toen dat om de soep echt instant te krijgen er direct kokend water nodig zou zijn. Na zijn vertrek bij Unilever is hij met dit idee aan de slag gegaan en vervolgens hebben zijn zoons Niels en Walter het bedrijf succesvol opgebouwd tot wat het nu is. Quooker is naast Nederland – waar al in één op de zeven keukens een Quooker wordt geleverd – ook in België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland actief.

Noot voor de redactie:
Beeldmateriaal en teksten zijn te verkrijgen op de PERS site van Quooker: www.quooker.nl. Voor meer informatie over Quooker kunt u contact opnemen met Walter Peteri, tel: 0180-420488 of mail w.peteri@quooker.nl.

QUOOKER SUPPORT

MAIL ONS
pers@quooker.nl
BEL ONS
0180 420488