Privacy persoonlijke gegevens Quooker

Dit privacy beleid is voor het laatst gewijzigd op 22 mei 2018

Wanneer je onze website bezoekt laat je daarmee bij ons persoonlijke gegevens achter. Persoonlijke gegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu, zoals je naam of e-mailadres die je achterlaat wanneer je een contactformulier op onze website invult of je surfgedrag op onze website. We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij deze gegevens nodig hebben en waar we ze voor gebruiken. We leggen het graag aan je uit. Mocht je na het lezen hiervan nog vragen hebben, laat het ons dan weten door contact op te nemen met onze klantenservice of door ons een mailtje te sturen naar info@quooker.nl

Is dit privacy beleid relevant voor mij?

Dit privacy beleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die Quooker verwerkt van iedereen die contact heeft (gehad) met ons. Dit geldt dus voor bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen.

Hoe Quooker jouw gegevens beschermt

De persoonsgegevens die jij bij ons achterlaat beschermen wij behulp van verschillende technieken. Daarnaast zorgen we dat ook binnen Quooker alleen de mensen die je gegevens nodig hebben ze kunnen zien. Zo zorgen we ervoor dat mensen die niks met je gegevens te maken hebben, er ook niet bij kunnen. Geven we je gegevens aan iemand anders – je leest hieronder waarom en wanneer we dat doen – dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij en ze alleen gebruikt voor het doel waarvoor hij ze heeft gekregen. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice of info@quooker.nl

Welke gegevens gebruikt Quooker van jou en waarom?

Wij gebruiken je gegevens voor verschillende doelen. Deze doelen leggen we hieronder uit. Wij gebruiken daarbij de van jou ontvangen gegevens, maar ook de door onszelf verzamelde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens over je bezoek aan onze website.

Quooker registreren

Wanneer je een Quooker hebt gekocht, kan je deze op onze website registreren. Hiermee registreer je je Quooker voor de standaard garantie van twee jaar en zodat wij je in de toekomst gemakkelijk van service kunnen voorzien. Deze gegevens slaan wij op in onze service database.

Deze gegevens hebben wij nodig zodat onze service afdeling je snel kan helpen bij eventuele problemen of vragen. Aan de door jou ingevulde gegevens zien zij namelijk snel om welk reservoir en welke kraan het gaat zodat ze je sneller een passende oplossing kunnen bieden. De gegevens die je hiervoor bij ons invult zijn je naam, gewenste aanhef, e-mailadres, adres, telefoonnummer, het serienummer van jouw Quooker, of je een nieuwe of bestaande keuken hebt, waar je de Quooker hebt gekocht en op welke datum.

Wij verlenen jou graag de beste service. Daarom bewaren wij je gegevens zolang je een Quooker bezit en dus klant bij ons bent. Wanneer wij al tien jaar lang geen contact meer met je hebben gehad verwijderen wij je persoonsgegevens. Daarnaast kun je op ieder moment contact met ons opnemen om deze eerder te laten verwijderen.

Servicecontactformulier

Wanneer je vragen over je Quooker hebt of er onverwacht een probleem is ontstaan waar je onze hulp bij nodig hebt, kun je contact met onze service afdeling opnemen via het servicecontactformulier. Bij het invullen van dit formulier vragen wij om verschillende gegevens, namelijk je naam, gewenste aanhef, e-mailadres, adres, telefoonnummer, het serienummer van jouw Quooker, het type kraan en de finish, of je garantie hebt op je product, de installatiedatum van je Quooker en waar je onze hulp bij nodig hebt.

Net als bij het registreren van je Quooker slaan wij ook de gegevens van het servicecontactformulier op in onze servicedatabase. Hierdoor heeft onze service afdeling alle informatie snel bij de hand om jou de beste service te bieden. Wij bewaren je gegevens zolang je een klant bij ons bent. Wanneer wij al tien jaar lang geen contact meer met je hebben gehad verwijderen wij je persoonsgegevens. Daarnaast kun je op ieder moment contact met ons opnemen om deze eerder te laten verwijderen.

Nieuwsbrief

Wanneer je je Quooker registreert kun je aangeven dat je graag onze nieuwbrieven ontvangt. Geef je hiervoor toestemming dan versturen we de nieuwsbrief naar het e-mailadres dat je bij ons hebt opgegeven. Zo blijf je op de hoogte van nieuws, recepten en toepassingen. Wil je geen nieuwsbrieven van ons meer ontvangen, dan kan je je hier op ieder moment voor afmelden door op het knopje ‘afmelden’ in de nieuwsbrief te klikken of door contact op te nemen met onze klantenservice.

Bericht achterlaten

Wanneer je op onze website komt kan je door middel van live chat direct contact opnemen met een van onze medewerkers. Om te zorgen dat wij je vraag kunnen beantwoorden vragen wij hierbij om je naam, e-mailadres en soms je telefoonnummer. Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen. Deze berichten en gegevens worden bewaard tot je vraag beantwoord is, en daarna verwijderen we je gegevens.

Zakelijke klanten en keukendealers

Ook van onze zakelijke klanten en partners slaan wij gegevens van de contactpersoon op. Zijn het gegevens van personen, dan behandelen we deze gegevens net zoals die van onze andere klanten.

Website verbeteren

Wij willen ervoor zorgen dat onze website zo makkelijk mogelijk te gebruiken is. Daar hebben wij informatie voor nodig. Daarom plaatsen wij cookies, kleine tekstbestanden die worden opgeslagen in je browser. Voor het plaatsen hiervan vragen wij jou bij je eerste bezoek aan onze website hiervoor toestemming. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat onze website goed werkt en informatie krijgen over hoe wij deze nog gebruiksvriendelijker kunnen maken. Meer informatie hierover kun je vinden in ons cookiebeleid.

Om te zorgen dat onze website goed bij je werkt verzamelen wij je IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van het apparaat waarmee je ons bezoekt.

Service staat bij ons voorop. Wij willen er dan ook voor zorgen dat onze website zo gemakkelijk mogelijk te gebruiken is en je snel de informatie vindt waar je naar zoekt. Daarom verzamelen wij informatie over je zoek- en klikgedrag op onze website. We gebruiken deze gegevens zodat we een gemiddeld klantpatroon kunnen vaststellen en onze website daar mee kunnen verbeteren, het gaat ons niet om individueel klantgedrag. Zo zorgen wij bijvoorbeeld dat de meest bezochte pagina’s het eenvoudigst te bereiken zijn.

Deze informatie bewaren zo lang als de beperkte bewaartermijn en dit verschilt per type cookie. Ook informatie over de bewaartermijnen kun je vinden in ons cookiebeleid.

Marketing

Wij willen je graag advertenties tonen die voor jou relevant zijn, dat doen we samen met andere partijen. Wij verzamelen hiervoor informatie over je surf- zoek- en klikgedrag op eerdere bezoeken aan onze websites en de websites van derden. Hiervoor worden er cookies geplaatst op onze website, door ons en door derden. Voor het plaatsen hiervan vragen wij jou bij je eerste bezoek aan onze website hiervoor toestemming. Wil je meer informatie over cookies, weten hoe je je cookievoorkeuren kunt invullen en hoelang wij de hiermee verkregen informatie bewaren? Lees dan ons cookiebeleid

Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

Bezorgdiensten

Wanneer je je Quooker geregistreerd hebt of het servicecontactformulier hebt ingevuld, slaan we deze informatie op om je service te verlenen. Heb je in de toekomst een probleem waar wij je eenvoudig mee kunnen helpen door een artikel op te sturen, zoals bijvoorbeeld een extra handleiding of een nieuw filter, dan delen wij je adresgegevens met onze distributiepartners zoals PostNL en DPD zodat het pakketje bij jou aankomt.

Andere partijen

Wanneer wij de hulp van andere partijen nodig hebben voor overige doeleinden, hebben deze partijen hiervoor soms persoonsgegevens nodig. Wij delen deze gegeven alleen wanneer het noodzakelijk is om het vastgestelde doel te bereiken. Wij verkopen je gegevens nooit, en zorgen dat de derden partijen waar wij ze mee delen hier net zo zorgvuldig mee omgaan als wij dat doen.

De overheid

Het kan soms voorkomen dat wij persoonsgegevens moeten doorgeven aan de overheid. Dit kan zich voordoen wanneer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, de gegevens nodig hebben om hun taken uit te voeren. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kan het voorkomen dat bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van onderzoek.

Kloppen je gegevens niet, wil je ze inzien of heb je andere vragen?

Wij bewaren jouw persoonlijke gegevens. Jij hebt dan ook het recht om uitleg te krijgen over welke persoonsgegevens wij hebben en wat we daarmee doen, in te zien welke persoonsgegevens wij precies bewaren, je persoonsgegevens te wijzigen wanneer deze niet meer kloppen, je persoonsgegevens te laten verwijderen en je toestemming voor bijvoorbeeld de nieuwsbrief of het plaatsen van cookies in te trekken. Wil je één van deze rechten uitoefenen, dus bijvoorbeeld je persoonsgegevens wijzigen omdat ze niet kloppen, neem gerust contact met ons op via info@quooker.nl, hier kan je ook terecht voor overige vragen. We zullen zo snel mogelijk op je verzoek reageren, dit zal altijd binnen één maand zijn.

Wel willen wij natuurlijk zeker weten dat jij het bent, wanneer je ons vraagt om je persoonsgegevens te wijzigen, in te zien of te verwijderen. Om hier zeker van te zijn vragen we hiervoor om een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Zorg er wel voor dat je bij deze kopie je je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het identiteitsbewijs), documentnummer en persoonsnummer zwart maakt. Deze informatie hebben wij namelijk niet nodig. Wij zullen de kopie direct verwijderen nadat wij je verzoek hebben beantwoord.

Ben je het niet eens met de manier waarop wij met jouw gegevens omgaan? Graag lossen wij dit samen met jou op, neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Echter, je hebt ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact opnemen

Bovenstaande privacyverklaring geldt voor al onze vestigingen en rechtsvormen.

Je kunt contact met ons opnemen via:

Quooker International B.V.

Staalstraat 1                                                      Postbus 155

2984 AJ, Ridderkerk                                       2980 AD, Ridderkerk

Nederland                                                         Nederland

 

Telefoon: +31 (0)180 420 488

E-mail: info@quooker.nl

KVK nummer: 24166911