Maak je tropenjaren makkelijk

Een kokendwaterkraan van Quooker is een uitkomst voor jonge ouders. Je kunt er gemakkelijk flessen en spenen mee uitkoken, in een handomdraai een groentehapje bereiden en een kopje thee maken met een tevreden baby op de arm.

Veiliger dan een waterkoker

Misschien vraag je je af of kokend water en kinderen wel samengaan. Elk jaar gebeuren er duizenden ongelukken met heet water en waterkokers, en vaak zijn daar kinderen bij betrokken. Maar een Quooker is veiliger dan je denkt. Om te beginnen heeft deze geen snoer waar kinderen aan kunnen trekken. Ook kan hij niet omvallen, want hij zit muurvast op het aanrecht bevestigd. Bovendien heeft de Quooker een kinderbeveiliging en wordt hij - in tegenstelling tot waterkokers - niet warm tijdens gebruik, dankzij de geïsoleerde kraan. Mocht er toch een kinderhandje naar de straal grijpen, dan is het water uiteraard heet. Maar anders dan bij een omvallende ketel met kokend water, waarbij je je onmiddellijk brandt, is het kokende water van de Quooker vermengd met lucht. Daardoor zal je kind zijn of haar hand altijd bijtijds terugtrekken. Meer over de veiligheid lees je hier.

Flessen en spenen steriliseren

De flessen en spenen moeten voor het eerste gebruik uitgekookt worden, acht minuten voor de flessen en vijf minuten voor de spenen. Na het eerste gebruik is het het veiligst de flessen en spenen een keer per dag uit te koken. De flessen drie minuten en de spenen een minuut. Uitkoken kan in een pannetje met koud water, dat je aan de kook brengt. Met een Quooker gaat het echter én stuk sneller: je laat kokend water in je pannetje stromen, voegt de spenen en flessen toe en zet het pannetje op het fornuis. Als de kooktijd verstreken is, giet je het water af en laat je de flessen en spenen uitlekken en afkoelen op een schone theedoek, waarna ze kunnen worden opgeborgen, bij voorkeur in de koelkast. Het dagelijks uitkoken geldt voor de eerste 3 maanden, daarna heeft je kind voldoende weerstand en is het voldoende de flessen en spenen na iedere voeding alleen af te wassen. 

De Quooker van

Chris: 'Als kind heb ik eens een pan kokend water dat op het vuur stond over me heen gekregen. Ik ben toen over mijn hele borst verbrand. Dat zal onze jongetjes niet gebeuren! Een Quooker kunnen ze niet over zich heen trekken, een waterkoker wel.

Snel flesvoeding klaarmaken

Geef je flesvoeding? Dan kun je gekookt water uit de Quooker-kraan gebruiken. Vervolgens kun je dit verder aanlengen met koud leidingwater om zo de ideale temperatuur te bereiken. 

Groentehapje klaarmaken

Was en snijd de groente(n) die je wilt gebruiken en schenk er kokend water over. Kook de groente(n) daarna op het fornuis. Binnen vijf tot tien minuten is het groentehapje klaar. Als alternatief voor een fruithapje uit een potje: koop diepvriesfruit, doe het in een pan, voeg er kokend water uit de Quooker aan toe. Laat een paar minuten koken en pureer het. Wat je over hebt, verdeel je in kleine porties die je invriest - voor als je eens weinig tijd hebt. Dit kun je met kokend water au-bain marie opwarmen.

Tijd voor jezelf

Als jonge ouder heb je altijd tijd te kort. Een Quooker geeft je vele malen per dag, zomaar een beetje tijd cadeau. Tijdens het koken, tijdens het bereiden en uitkoken van flesjes, maar ook op die momenten dat de kleintjes slapen en je binnen een wip een potje thee voor jezelf gemaakt hebt.

Dé tip voor jonge ouders

Bij kinderdagverblijf Dikkedeur in Rotterdam maken ze al jaren gebruik van een kokendwaterkraan van Quooker. Dat een Quooker een stuk veiliger is dan een waterkoker, daarvan is kinderdagverblijf-manager Esther van Dalen overtuigd. Ze vindt het dé tip voor jonge ouders.

Babytricks

Als jonge ouder heb je wel iets beters te doen dan wachten tot je water kookt. Ontdek hoe de Quooker vele malen per dag jou zomaar een beetje tijd cadeau geeft.