Energie adviseurs

Met het Quooker COMBI-reservoir bespaar je naast water ook energie in de keuken. Hiervoor is een Energieprestatie verklaring opgemaakt zodat jij als Energie adviseur dit kan meenemen bij het bepalen van het energielabel van een woning.

Quooker en het energielabel van een woning

De voorziening voor warm tapwater speelt een grote rol bij de bepaling van het energielabel van een woning. Een groot deel van de energievraag gaat immers op aan de bereiding van warm water. Een  Quooker-systeem kan ook een rol spelen bij de warm tapwater behoefte in de keuken. Het COMBI-reservoir is voorzien van een boilerfunctie en wordt alleen aangesloten op de koud waterleiding. Het COMBI-reservoir is aanzienlijk zuiniger dan een traditionele keukenboiler en heeft ook meer capaciteit. Het stand-by verbruik van een Quooker is slechts 10 Watt. Doordat kokend water uit het 7 liter reservoir wordt gemengd met koud water uit de leiding is maar liefst 27 liter water op 40 graden Celsius direct beschikbaar.

Energie prestatie verklaring

Quooker heeft een Energie Prestatie verklaring op laten maken om zo ook in de huidige NTA8800 berekeningen voor de BENG-norm meegenomen te kunnen worden.

Serienummers per type reservoir

Om te bepalen of er in een keuken gebruik wordt gemaakt van een Quooker COMBI-E of COMBI-B hebben wij de serienummers op een rijtje gezet. Zo kan worden bepaald of deze voldoen aan de eisen. De groen gekleurde serienummers betreffen een Quooker COMBI-B (alleen toegepast in projecten) of de COMBI-E. Een variant op de COMBI-E is de COMBI+ E. Dit reservoir heeft dezelfde energiewaardes maar wordt aangesloten als er zowel een koud- als ook een warm water aanvoerleiding aanwezig is.