Een Quooker bespaart energie

Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie dan met een waterkoker. Het geheim van ons lage energieverbruik zit onder het aanrecht. Dat leggen we even uit.

Dat zit zo. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, maar wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker waarschijnlijk minder energie dan met een waterkoker. Want in een waterkoker breng je bijna altijd veel meer water aan de kook dan nodig is, terwijl je de hoeveelheden met een Quooker heel precies kunt afpassen.

De Quooker van

Als we warm water uit onze cv-ketel zouden halen, moet dat water eerst vijftien meter door ons huis afleggen, daarmee verliezen we heel veel warmte en water. Daarom gebruiken wij voor warm en kokend water onze Quooker COMBI.’ 

Dag keukenboiler, hallo Quooker

Met een Quooker COMBI(+) kun je zelfs energie besparen. Deze reservoirs leveren niet alleen kokend water, maar ook warm water. Gebruik hem als keukenboiler en je hoeft nooit meer te wachten op warm water. We kunnen je een COMBI(+)-reservoir in de volgende situaties aanraden:

Kosten

Wat dat voor de kosten betekent? De Quooker COMBI gebruikt 50% minder energie dan een keukenboiler, waardoor je op jaarbasis tientallen euro’s kunt besparen.

Het verbruik van een Quooker-reservoir ligt op 511 kWh/A. Dat komt neer op 5 cent per dag, € 1,50 per maand en € 18,00 per jaar om altijd kokend water bij de hand te hebben. En ga je op vakantie? Dan schakel je het reservoir uit, om hem bij terugkomst weer aan te zetten.

Dit alles maakt van de Quooker de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Het ultieme alternatief voor de gewone keukenboiler.

Vanaf september 2015 is een Europese regeling van kracht voor keukenboilers. In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, zijn de Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ de hoogst scorende keukenboilers met kokendwaterfunctie, en hebben daarom Energielabel A gekregen.