Duurzaamheid

Om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we allemaal een stapje terug doen. Minder consumeren, bewuste keuzes maken. En hoewel het misschien luxe voelt om kokend, koel bruisend of gefilterd water uit de kraan te tappen, is een Quooker júist een verstandige aanschaf. Want met een Quooker in de keuken, bespaar je water en energie. 

Je gebruikt minder water en energie

Als je water uit je Quooker-kraan tapt, tap je exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Dat is bij een waterkoker wel anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw aan de kook moet brengen. Zonde van de energie!

Ons COMBI-reservoir is bovendien gewaardeerd met energielabel A. Dit reservoir levert niet alleen kokend water, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het warme water is er gewoon meteen. Lees hier meer.

Duurzame bedrijfsfilosofie

Een Quooker is eenvoudig te onderhouden. Daardoor gaat hij lang mee. En krijg je problemen met je reservoir? Dan zijn die meestal eenvoudig te verhelpen, doordat een Quooker-reservoir open te maken is. Door een onderdeel te vervangen, krijgen we je systeem vaak weer werkend. Onze serviceafdeling denkt graag met je mee aan een passende oplossing.

Maar we gaan verder dan duurzame producten maken. Op alle terreinen streven we duurzaamheid na. Met aandacht voor mens en milieu. Zo is ons bedrijfspand in 2016 nieuw gebouwd en bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op onze Return & Recovery-afdeling recyclen we oude producten en verwerken we onze afvalstromen op een duurzame manier, om de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na te leven. 

Kortom: een kokendwaterkraan van Quooker is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf. 

Minder plastic afval, dankzij de CUBE

Met een Quooker CUBE haal je, naast warm, koud en kokend, ook bruisend en gefilterd water uit je kraan. Wat betekent dat je nooit meer water in plastic flessen hoeft te kopen. Ook niet onderweg. Want voor je de deur uit gaat, vul je thuis een fles, die je steeds opnieuw gebruikt.  

De CUBE bespaart niet alleen plastic, maar ook water. Een gewone kraan laat je waarschijnlijk een tijdje lopen, als je zin hebt in een glas koel water. Tegen de tijd dat het water koud genoeg is, is veel water verloren gegaan. Met een Quooker tap je altijd precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. Nooit meer. En het is meteen heerlijk koud. Lees meer over de CUBE.

Doe de bespaarcheck

Wil je weten hoeveel energie en water je kunt besparen, en wat dit betekent voor jouw portemonnee? Doe dan de bespaarcheck. Binnen een minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en met een Quooker kan uitsparen.

Vind een dealer

Een Quooker-systeem kun je kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij jou in de buurt. 

Welke Quooker-kraan past bij jou?

Wil je alleen kokend water kunnen tappen, of ook koud en warm, koel bruisend en gefilterd water? Bekijk alle modellen in onze collectie.