De kokendwaterkraan

Met een Quooker heb je naast koud en warm water ook direct kokend water uit je kraan. Als je de kraan combineert met de Quooker CUBE kun je er zelfs gekoeld en bruisend water uit tappen. Quooker heeft drie 3-in-1-kranen: de Fusion, de Flex en de Front. 

Hoe werkt de Quooker-kokendwaterkraan?

Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan op het aanrecht en een reservoir eronder. In het reservoir wordt het water op 108°C bewaard. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.

Wil je ook gekoeld en bruisend water uit je kraan halen? Dan komt er nog een reservoir bij: de Quooker CUBE.

Bediening

De kokendwaterkraan is eenvoudig en veilig te bedienen met de Quooker-knop. Deze knop is uiteraard kindvriendelijk. Zo komt er nooit zomaar kokend water uit de kraan. Hieronder lees je hoe je de verschillende soorten water uit de Quooker-kraan kunt tappen. 

Bediening Flex-/Fusion-/Nordic-kraan

Kokend water: druk-druk-draai
Gekoeld water*: druk-wacht-draai
Bruisend water*: druk-draai
* Bij installatie van een CUBE

Bediening Front-kraan

Kokend water: druk-druk-draai
Gekoeld water*: draaien tot de eerste klik
Bruisend water*: draaien tot de tweede klik
* Bij installatie van een CUBE

Dag keukenboiler, hallo Quooker

U kunt kiezen uit verschillende reservoirs. Het PRO3-reservoir levert 3 liter kokend water, het COMBI(+)-reservoir 7 liter kokend water.  Ze leveren niet alleen kokend, maar ook koud en warm water (40-65°C), de COMBI+ zelfs onbeperkt. Gebruik hem als keukenboiler en u hoeft nooit meer te wachten op warm water. Door hun goede isolatie zijn onze reservoirs extreem zuinig. Onze COMBI en COMBI+ reservoirs hebben zelfs energielabel A.

Ontdek de voordelen

Niks mis met de good old waterkoker. Maar als je alle voordelen van de Quooker op een rijtje zet, is de keuze snel gemaakt. Ontdek waarom een Quooker zoveel toevoegt aan uw huishouden.