Quooker CUBE

Met de CUBE geniet je in een handomdraai van een glas tintelend fris water of maak je de lekkerste limonades en cocktails. Zo haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gekoeld water.

De kokendwaterkraan die alles kan

De CUBE brengt nóg meer plezier in de keuken. Het bespaart je tijd en ruimte, maakt het gebruik van plastic flessen overbodig en is helemaal veilig. Om bruisend water te krijgen, druk en draai je één keer. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houd je de draaiknop iets langer vast, en draai je dan, komt er gekoeld water uit de kraan. Kokend water tappen, terwijl je bruisend water bedoelde, is dus niet mogelijk.

Hoe werkt een Quooker met CUBE?

De CUBE komt onderin je keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Er zit een filter in, die het water zuivert. Met het Hollow Fiber filter in de Quooker CUBE worden er nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd.

Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

Het hele jaar door bruisend en gekoeld water

Standaard leveren we met de CUBE één CO2-cilinder mee voor bruisend water. Als de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, is de cilinder aan vervanging toe. Je bestelt eenvoudig een set van vier nieuwe via onze webshop. Deze cilinders zijn uitsluitend te gebruiken in combinatie met een Quooker CUBE. De vier lege cilinders stuur je kosteloos retour aan Quooker via PostNL.

De filter in de CUBE gaat ongeveer een jaar mee. Als het reservoir een licht- en geluidssignaal afgeeft, is het tijd voor een nieuwe, die je ook bestelt via onze webshop.

Geniet van bruisend water en bespaar

Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit, dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. De kosten voor vier CO2-cilinders, die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te kunnen tappen, zijn €60. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gekoelde water kost €0,03 per liter. Stel dat jullie thuis acht liter bruisend en vier liter gekoeld water per week drinken en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je meer dan €200 per jaar. Daarnaast is de CUBE goed voor het milieu. Het gebruik van plastic flessen is verleden tijd.

Blijf zuinig met energie

Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeldwaterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 12W stand by-verlies (ongeveer €0,07 per dag) is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

Wat kost een CUBE?

Specificaties CUBE-systeem

 • Spanning: 230V
 • Vermogen: 100W
 • Capaciteit gefilterd water: 1,4 liter/min
 • Capaciteit bruisend water: 2 liter/min
 • Afkoeltijd*: 40 min
 • Stand-by verbruik*: 12W
 • Reservoir hoogte: 43cm
  40,5cm excl. CO2-cilinder
 • Reservoir breedte: 30cm
  23,5cm excl. CO2-cilinder
 • Diepte: 44cm
 • Waterfilter: Hollow Fiber filter

Veelgestelde vragen

Past een CUBE op mijn reeds geïnstalleerde Quooker-systeem?

De Quooker CUBE is alleen te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Je kunt het serienummer van jouw reservoir vinden op de sticker aan de zijkant. Enkel reservoirs waarvan het serienummer de letter 'W' bevat of begint met de letter 'R' zijn compatibel met de CUBE. Het serienummer van de kraan wordt vermeld op het labeltje aan het LED-snoer. Kranen met een serienummer waarin de letter 'W' voorkomt of waarvan het serienummer begint met de letter 'T' zijn te gebruiken in combinatie met een CUBE.

Mocht je hier meer vragen over hebben, neem dan contact op met ons met behulp van het contactformulier.

Welke elektravoorzieningen heb ik nodig om een CUBE te kunnen plaatsen?

De CUBE heeft 230 V spanning nodig en heeft een aansluitwaarde van 100W. Hiervoor dien je een extra stopcontact te hebben. Is er maar één stopcontact voor de Quooker-apparatuur aanwezig? Dan adviseren wij de Quooker-energieverdeler. Deze kan het beste tussen een keukenapparaat en het Quooker-reservoir geplaatst worden, zodat het Quooker-reservoir niet opwarmt als het keukenapparaat, zoals een vaatwasser, veel vermogen nodig heeft. De CUBE sluit je dan aan op het vrije stopcontact. Het is niet mogelijk om het Quooker-reservoir, de CUBE en een extern keukenapparaat op één groep aan te sluiten.

Hoeveel bespaart de CUBE?

Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. Vier CO₂-cilinders kosten € 60. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is € 0,25 per liter. Het gekoelde water kost € 0,03 per liter. Stel dat er thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week gedronken wordt en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je meer dan € 200 per jaar.
Ook hoef je geen waterflessen weg te gooien omdat deze te lang open hebben gestaan en de bruis is verdwenen. Met de CUBE tap je precies de hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt. Ook de samenleving bespaart. Vrachtauto's vervoeren geen plastic waterflessen meer.

Wat kost een CO₂-cilinder en een filterset en hoe kunnen deze besteld worden?

Via de webshop bestel je eenvoudig een set van vier nieuwe CO₂-cilinders voor € 60 (incl. BTW). De filter voor het filteren van het water in de CUBE gaat ongeveer een jaar mee. Als het reservoir een geluidsignaal geeft, is het tijd voor een nieuwe filter. De filter bestel je ook via quooker.nl, een filter kost € 60 (incl. BTW).

Wat moet ik doen met de gebruikte CO₂-cilinders?

De CO₂-cilinders zijn eigendom van Quooker BV. De gebruikte CO₂-cilinders dienen daarom te worden geretourneerd aan Quooker. De retourzending is kosteloos. Indien de lege cilinders niet of niet tijdig geretourneerd worden, zijn wij genoodzaakt € 40 in rekening te brengen.

Wanneer je een bestelling in onze webshop plaatst van vier nieuwe CO₂-cilinders geef je aan of er CO₂-cilinders teruggestuurd gaan worden. Dit kan via PostNL, hiervoor ontvang je een retoursticker. Deze plak je op de doos met de gebruikte CO₂-cilinders en kun je bij een afgiftepunt aanbieden.

Kan ik de temperatuur van het water instellen?

Nee, de temperatuur is niet instelbaar.

Kan ik de sterkte van het bruisende water instellen?

Nee, de sterkte van het bruisend water is niet instelbaar. Ga naar een dealer bij jou in de buurt om het koel bruisende water te proberen.

Hoe moet de CUBE onderhouden worden?

Quooker adviseert om jaarlijks de ventilator schoon te maken. Ook moet het filter in de CUBE jaarlijks vervangen worden. De CUBE geeft voor het vervangen van het filter een licht- en geluidsignaal af.

Hoeveel ruimte neemt de CUBE in?

De CUBE is 235 mm breed, 440 mm diep en 430 mm hoog. Als de CO₂-cilinder wordt aangesloten is er 65 mm extra ruimte aan de voor- of zijkant van de CUBE nodig.

Vind een dealer

Een Quooker kun je kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij jou in de buurt. 

Welke kraan past bij mij?

Kies voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een losse kokendwaterkraan, die je in hoogte kunt verstellen.