CUBE

Met de CUBE geniet je in een handomdraai van een glas tintelend fris water of maak je de lekkerste limonades en cocktails. Zo haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gekoeld water.

Hoe werkt een Quooker met CUBE?

De CUBE komt onderin je keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je ongeveer 60 liter bruisend water uit je Quooker-kraan kunt tappen.

Om bruisend water te krijgen, druk en draai je één keer aan de bedieningsknop. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houd je de draaiknop iets langer vast, en draai je dan, komt er gekoeld water uit de kraan. Kokend water tappen, terwijl je bruisend water bedoelde, is dus niet mogelijk.

Het hele jaar door bruisend en gekoeld water

Standaard leveren we met de CUBE één CO2-cilinder mee voor bruisend water. Als de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, is de cilinder aan vervanging toe. Je bestelt eenvoudig een set van vier nieuwe via onze webshop. Deze cilinders zijn uitsluitend te gebruiken in combinatie met een Quooker CUBE. De vier lege cilinders stuur je kosteloos retour aan Quooker.

Gefilterd water

De waterkwaliteit in Nederland vereist niet dat de CUBE met een filter wordt gebruikt. Mocht je de CUBE toch willen uitrusten met een filter, dan is Active Carbon en Hollow Fiber filter in onze webshop beschikbaar. Het filter wordt tussen de koudwaterleiding en de CUBE geïnstalleerd. Het Active Carbon filter zorgt voor een betere waterkwaliteit doordat het onaangename smaken en geuren vermindert. Het Hollow Fiber filter zuivert het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën. Daarnaast verwijdert het ook zanddeeltjes en zwevend stof uit het water. Het filter gaat 12 maanden of 3500 liter mee. De CUBE geeft een geluidsignaal op het moment dat de filter vervangen moet worden. Het CUBE filter hoeft niet geretourneerd te worden.

Blijf zuinig met energie

Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeldwaterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 5W stand by-verlies is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

Specificaties

Quooker CubeQuooker Cube
Reservoir hoogte500 mm
Reservoir breedte223 mm, 153 mm excl. CO₂-cilinder
Reservoir diepte340 mm, 270 mm excl. CO₂-cilinder
Afkoeltijd30 min
Spanning220 - 240 V
Vermogen100 W
Stand-by verbruik5 W
Capaciteit gekoeld water2,4 liter/min
Capaciteit bruisend water2 liter/min
Type waterfilter (optioneel)Active Carbon en Hollow Fiber filter

Vind een dealer

Een Quooker-systeem kun je kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij jou in de buurt. 

Welke Quooker-kraan past bij jou?

Wil je alleen kokend water kunnen tappen, of ook koud en warm, koel bruisend en gefilterd water? Bekijk alle modellen in onze collectie.