Bespaar energie en water

Gemak in de keuken is dé reden om een Quooker te kopen. Maar een Quooker is ook nog eens een heel verantwoorde aanschaf. Je kunt er namelijk water en energie mee besparen. Op deze pagina lees je hoe dat zit. 

Doe de bespaarcheck

Wil je weten hoeveel energie en water je kunt besparen, en wat dit betekent voor jouw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck. Binnen een minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en met een Quooker kan uitsparen.

Doe de check

Hoe bespaart een Quooker energie?

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat je in het keukenkastje plaatst. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. 

Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruik je met een Quooker minder energie dan met een waterkoker, wanneer je meerdere keren per dag water kookt. 

Lees meer

Hoe bespaart een Quooker water?

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt.

Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer en kun je vele liters besparen! 

Nog meer voordelen

Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf. Een Quooker bespaart water en energie, maar er zijn meer voordelen. Zo hoef je met een CUBE geen plastic flessen water meer te kopen, en zijn alle kranen voorzien van een kindveilige bedieningsknop.

Ontdek alle voordelen

Welke Quooker past bij jou?

Wil je alleen kokend water kunnen tappen, of ook koud, warm, en gekoeld bruisend water? Bekijk alle modellen in onze collectie. 

In gesprek met René Kemna

Een Quooker is een zuinige en duurzame investering voor de keuken, roepen we bij Quooker al jaren. Maar wat zeggen onafhankelijke experts erover? Als iemand het kan weten, is het René Kemna, die zich al meer dan 35 jaar bezighoudt met de energie-analyse van producten. Hij nam Quooker onder de loep en legt onomwonden uit hoe het zit.