Bespaar water en energie

Gemak in de keuken is dé reden om een Quooker-systeem te kopen. Maar een Quooker-systeem is ook nog eens een heel verantwoorde aanschaf. Je kunt er namelijk water en energie mee besparen. Op deze pagina lees je hoe dat zit. 

De bespaarcheck

Wil je weten hoeveel water en energie je kunt besparen, en wat dit betekent voor jouw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck. Binnen een minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en met een Quooker-systeem kan uitsparen.

Doe de bespaarcheck

Hoe bespaart een Quooker-systeem energie?

Een Quooker-systeem bewaart water in een reservoir, dat je in het keukenkastje plaatst. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. 

Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruik je met een Quooker-systeem minder energie dan met een waterkoker, wanneer je meerdere keren per dag water kookt. 

Lees meer

Hoe bespaart een Quooker-systeem water?

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt.

Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker-systeen gebeurt dat niet meer en kun je vele liters besparen! 

Nog meer voordelen

Een Quooker-systeem is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf. Een Quooker-systeem bespaart water en energie, maar er zijn meer voordelen. Zo hoef je met een CUBE geen plastic flessen water meer te kopen, en zijn alle kranen voorzien van een kindveilige bedieningsknop.

Ontdek alle voordelen