Over Quooker

Quooker is hard op weg de wereld te veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over heel de wereld.

Quooker is een familiebedrijf, gebouwd op enthousiasme en ondernemerschap. De trots op Henri Peteri, vader van Quooker-directeuren Walter en Niels Peteri en uitvinder van de kokendwaterkraan, is er nog altijd voelbaar.

De Quooker was de allereerste kokendwaterkraan ter wereld. Uitvindingen als het hoogvacuümgeisoleerde reservoir, de alles-in-één kranen Quooker Fusion en Flex én de serie zwarte kokendwaterkranen zorgden voor een revolutie in de keuken. Het innoveren ‘rondom de spoelbak’ gaat bij ons nog elke dag door.

Geschiedenis

Van een briljant idee naar internationaal succes. Het ondernemersverhaal van Henri Peteri en zijn zonen Niels en Walter leest als een jongensboek.

Werken bij Quooker

In een licht en duurzaam bedrijfscomplex werken we met veel passie aan een gezamenlijke ambitie: zoveel mogelijk particuliere keukens op een slimme en verantwoorde manier van kokend water voorzien. Kom ook werken bij Quooker.

Een liter voor een liter

Bij ons komt het warm, koud en zelfs kokend ‘gewoon’ uit de kraan. Op sommige plekken ter wereld is dat wel anders, zoals in Ethiopië. Daarom steunt Quooker het vijfjarig gezondheidsprogramma 'Schoon water: een zaak voor iedereen' van Made Blue en Amref Flying Doctors. Voor iedere Quooker COMBI(+) die in 2018 over onze toonbank gaat, doneren we 4200 liter schoon drinkwater aan het goede doel. 

Aandacht voor mens en milieu

Met een Quooker haal je een duurzaam product in huis, dat wel vijftien tot twintig jaar mee kan. En niet alleen het product zelf is duurzaam, Quooker streeft op alle terreinen duurzaamheid na. Met aandacht voor mens en milieu.

Zowel op ons hoofdkantoor als in onze fabriek in Ridderkerk staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het bedrijfspand is in 2016 nieuw gebouwd en bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op onze Return & Recovery-afdeling recyclen we oude producten en verwerken we onze afvalstromen op een duurzame manier, om de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na te leven.